Пірнув у… кому: черкащани отримують травми і тонуть під час відпочинку на воді

30 Червня 2020 17:09
Лише за вчора, 30 червня, медики екстреної медичної служби виїжджали на два випадки з приводу ”утоплення”. На ”Спортохоті” у Черкасах 30-річний чоловік після пірнання отримав відкриту черепно-мозкову травму та травму шийного відділу хребта. Його у стані церебральної коми госпіталізували до Третьої Черкаської міської лікарні.
У місті Корсунь-Шевченківський на ставку свідки події почали проводити реанімаційні заходи 70-річній жінці до приїзду бригади екстреної допомоги. Її без свідомості медики доправили до Корсунь-Шевченківської ЦРЛ, повідомили в обласному центрі екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.
Найпоширенішою причиною нещасних випадків є саме недотримання правил безпечної поведінки на водоймах. Зокрема, це і купання в не обладнаних для цього місцях, купання у нетверезому стані, а також відсутність нагляду за дітьми, які нерідко відвідують водойми без супроводу дорослих.
За інформацією обласного управління ДСНС, за останній тиждень червня на Черкащині на водних об’єктах потонуло 5 осіб. А з початку року на водоймах області зареєстровано 40 пригоди під час яких 22 осіб загинуло, ще 23 вдалося врятувати.