У Черкасах попрощалися з відомим хірургом, який помер від COVID-19

2 Липня 2020 23:30

Сьогодні в Черкасах попрощалися із Олегом Гайдою. 52-річний завідувач хірургічного відділення поліклініки №2 помер від ускладнень коронавірусної інфекції.

Він лише на два тижні пережив свого старшого брата – керівника військового шпиталю у Львові, Івана. З діагнозом коронавірус в черкаській лікарні залишається дружина Олега Михайловича, вона у важкому стані, повідомляє ТСН.

Симптоми хвороби Олег Гайда відчув перед смертю брата. На похорони через це родина його не пустила. Тотальна пневмонія розвивалася дуже швидко, було багато ускладнень.

“Спочатку його вдалося стабілізувати, але стан прогресивно погіршувався. 30 червня він був переведений на апарат ШВЛ, а ввечері його не стало, – каже завідувачка пульмонологічного відділення Черкаської обллікарні Олена Голуб. – Медики – це група ризику”.

У інфекційному відділенні хвора на COVID-19 дружина Олега Гайди. Вона також лікар. Колеги і родичі Олега Гайди зробили ПЛР-тести, вони негативні.

Натомість усіх, хто не вірить у серйозність хвороби, вкотре просять берегтися. З початку пандемії на коронавірусну інфекцію захворіло 6 тисяч 828 медиків, помер – 51.