Літо повернеться на Черкащину за кілька днів

13 Липня 2020 12:00

У минулі вихідні на Черкащині знову стовпчики термометрів перевищили позначку +30º. Блокуючий сибірський антициклон, який на фоні сонячної і сухої погоди забезпечив у всій товщі тропосфери південно-східну тягу вітрів, яка принесла з собою спекотні маси повітря з середньоазіатських пустель.

За прогнозом обласного гідрометеоцентру, поточного тижня домінуватиме циклонічна циркуляція повітряних мас, і у наш регіон  повернеться нестійка зі зливами і грозами погода. Атмосферний фронт, що пройшов вночі, добряче остудив Черкащину. Сьогодні в денні години стовпчики термометрів не піднімуться вище 18-20°.

Пік похолодання прийдеться на вівторок, 14 липня

Черкащина опиниться на північній периферії активного південного циклону. Буде хмарно, вітряно і дощитиме. Вітер посилиться до небезпечних 15-20 м/с, а дощі принесуть до місячної скарбнички ще 8-10 мм води, при цьому буде на 2-4° холодніше, ніж зазвичай в середині липня. Температура вночі 10-15º, вдень не вище 18-23º.

Із четверга 16 липня з відходом циклону на північ в погоді намітяться покращення. В хмарах з’являться прояснення, дощі будуть локальними і короткочасними, дещо потеплішає. У п’ятницю дощів стане ще менше, а сонячні промені наблизять температурний фон до кліматичної норми.