За сценарієм відомого казкаря з Черкащини знімуть козацький вестерн “По сліду вовка”

17 Липня 2020 20:00

“Пекельна Хоругва 2″ – за сценарієм казкаря Сашка Лірника знімуть козацький вестерн “По сліду вовка”.

В продовженні фільму “Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке” на глядача чекає осучаснена казка на аудиторію 12+ із голлівудським екшеном – з дуелями, гонитвами, стріляниною та чаклунством.

кадр із фільму “Пекельна хоругва або Різдво козацьке”

В основі сценарію казкового вестерну ляжуть дві казки Сашка Лірника – “Соляна дорога” та “Козацька розвідка”. Про це порталу “Нове українське кіно” повідомили творці майбутньою картини.

“Жанр химерної казки з елементами фольку України на диво виявився високо затребуваний серед глядачів різної вікової категорії, – розповідає продюсер стрічки “Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке” Євген Д‘яченко. – І цей факт мотивує з продюсерської точки зору навіть перевищити її успіх. Глядач хоче побачити добру, наївну історію, головним героєм якої є український національний супер-герой – козак”.

За його словами, фільм із робочою назвою “По сліду вовка” – більш осучаснена історія та орієнтована на екшн.

За сюжетом, до козацького хутору-зимівнику прибігає незвичний вовк, підперезаний широким бойовим шкіряним поясом. Вовк гине та забирає з собою моторошну таємницю зникнення чумацьких обозів із сіллю та козаків–охоронців. Головний герой козак Сабайдон береться розплутати загадку поясу. В Кракові він знаходить товариша по університету алхіміка Адама та його бідову сестру Кшиську. Команда відчайдухів-зірвиголов вирушає у пригоди.

“Лицар без страху та докору”, шляхетний красень, вправний фехтувальник, інтелектуал та поцінувач тонкого гумору – Сабайдон завжди перемагає, виходить сухим із води та розбиває дівочи серця, – так творці майбутньої картини описують головного героя Сабайдона.

“Не можна обійти той факт, що казки авторства Сашка Лірника мають дуже потужну складову патріотичного виховання. Тож ми розглядаємо новий фільм, як потужний засіб у культурно-інформаційній війні та пропаганді історії України”, – підкреслює Євген Д‘яченко.

На разі сценарій майбутньої стрічки “По сліду вовка” подається на Чотирнадцятий пітчинг Держкіно.