Ліквідація аварії на каналізаційному колекторі Черкас обійдеться в 9 млн. грн.

30 Липня 2020 13:08

Ліквідація аварійної ситуації на головному каналізаційному колекторі обійдеться «Черкасиводоканалу» майже у 9 млн грн. Про це повідомляють на підприємстві.

Працівники КП «Черкасиводоканал» продовжують ремонтні роботи на головному каналізаційному колекторі по вул. 30-річчя Перемоги, який зазнав руйнації одночасно в декількох місцях. На аварійних ділянках працюють слюсарі аварійно-відновлювальних робіт та спецтехніка.

Нагадаємо, що на початку липня внаслідок руйнації головного каналізаційного колектора відбулося три провалля: одне на розі вулиць 30-річчя Перемоги – Героїв Майдану, та ще два на розі вулиць 30-річчя Перемоги – Сумгаїтська.

За цей час працівники вже відновили роботу мережі на ділянці першого провалля. Методом санації замінено 10 метрів трубопроводу (від колодязя до колодязя).

Наразі тривають роботи в районі перехрестя 30-річчя Перемоги і Сумгаїтської.

“Для заміни цієї технічно зношеної ділянки каналізаційного колектору прийнято рішення використати метод горизонтально направленого буріння. Це одна з новітніх технологій, яка застосовується при ремонті комунікацій у міських умовах. Вона дозволяє економити матеріальні ресурси, прискорює процес перекладання мереж та мінімізує руйнування міської інфраструктури при виконанні ремонтних робіт”, – зазначив головний інженер КП “Черкасиводоканал” Олександр Гончаренко.

Для заміни мережі залучена підрядна організація, яка має відповідну сучасну спецтехніку та досвід виконання подібних робіт.

“Загалом, за нашими підрахункам, ліквідація аварійної ситуації на головному каналізаційному колекторі обійдеться підприємству майже в 9 млн грн. Це вартість заміни 530 метрів мережі. Будуть використані сучасні матеріали – поліетиленові труби. Виробник гарантує термін експлуатації мінімум 50 років. Також буде збудовано 4 нових оглядових колодязя. Для повної оплати робіт по ліквідації аварії та необхідних матеріалів у нас бракує коштів. Тому ми розраховуємо на фінансову підтримку міської влади”, – коментує директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.

Зазначимо, що колектор діаметром 600мм був збудований в 1965-1975 рр. та залягає на глибині близько 7 метрів. Через тривалий термін експлуатації та дію газової корозії він знаходиться в незадовільному технічному стані. Колектор забезпечує відведення стоків з Південно-Західного району, Геронимівки і Оршанця.