Про мерів без моралі або чому “майданівські” міські голови записуються в партії олігархів та януковичів (відео)

4 Серпня 2020 11:00

Політичні пертурбації в Черкасах і наслідки гучних демаршів напередодні виборів-2020 прокоментував під час програми “Вечірній прайм” на ТРК “ВІККА” лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко на пресконференції з лідером партії “За майбутнє” Ігорем Палицею. Бондаренко йтиме на прийдешні місцеві вибори від цієї політсили. фото procherk.info

“Міський голова Черкас шокував мене, чесно кажучи. Я знаю його як людину проукраїнських, патріотичних поглядів, ми з ним були на обох Майданах… Але щоби він вступив і підтримував партію “За майбутнє Коломойського, Гереги, Бужанського” і інших колишніх членів Партії Регіонів – для мене це несподіванка. Що таке партія “За майбутнє”? Це олігархи на чолі з Коломойським домовилися, що беруть і розкручують красивий бренд, запрошують до лав колишніх “регіоналів”, місцевих “поміщиків” і бізнесменів і заводять своїх людей, – розповів Микола Томенко. – Уявіть: у складі партії чинний нардеп від Черкащини Яценко, який буквально молився на Януковича і Тулуба. І він сьогодні разом із мером Черкас, який пройшов із патріотичного табору опозиційної “Батьківщини”, будуть в одній партії керувати Черкащиною і Черкасами…”.

На думку Микола Томенка, якщо політичні постаті так кардинально міняють позицію, то це не може не створити проблему на місцевих виборах.

“Я взагалі не розумію, що робитиме “Батьківщина”, бо на початку виборчої кампанії її лідер перейшов в ідеологічно протилежний табір, – зазначив він. – Подивимося, як черкащани відреагують на ці події”.

Детальніше – у відео: