У Шполі затримали групу вимагачів, яка тероризувала черкаських підприємців

14 Серпня 2020 16:49

Черкаські поліцейські затримали чотирьох осіб за те, що ті вимагали гроші з людей й погрожували розправою.

Як розповыли в Головному управлінні Національної поліції в області, у четвер 13 серпня правоохоронці затримали чотирьох молодиків за фактом систематичного вимагання у підприємців та громадян Черкащини неіснуючого боргу.

Шполян 1967, 1972, 1986 та 1989 років народження та 53-річного організатора справи затримали “на гарячому” учасників  під час вимагання й отримання грошей в місті Шполі. В одного із затриманих вилучили револьвер із набоями.  Трьох помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Проведеним комплексом негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили ряд епізодів злочинної діяльності зазначених осіб на території Шполянського та Катеринопільського районів.

Розпочато кримінальне провадження відповідно ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Фігуранти затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі злочинній групі вже повідомлено про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189, одному із членів ще й за ч. 1 ст. 263 КК України.
Слідство у справі триває.