Черкащани вітали українців з Софійської площі столиці з Днем Незалежності (фото)

24 Серпня 2020 19:31

Сьогодні, у День Незалежності України, представники Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля вітали українців з Софіївської площі столиці, де взяли участь в урочистостях з нагоди 29-ї річниці демократичної, вільної та нездоланної України, представляючи Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

dsns.gov.ua

dsns.gov.ua

Як розповіли у ЧІПБ, участь у заходах в Києві брали кращі вихованці інституту, для яких, як і для усього колективу ЧІПБ, такі поняття, як «мужність», «героїзм», «взаємоповага», «взаємодопомога», «дружба» і «відданість», – не просто слова, а стиль життя. 

Серед них — 6 офіцерів, 28 курсантів ЧІПБ, а також прапороносна група інституту.

dsns.gov.ua

Також сьогодні державну нагороду, медаль за бездоганну службу ІІІ ступеня, отримав Олександр Черній – командир відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС у Черкаській області.

dsns.gov.ua

dsns.gov.ua

З 24 по 30 квітня цьогоріч Олександр брав участь у гасінні осередків лісових пожеж на території Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, де проявив особисту мужність і відвагу. Ризикуючи власним здоров’ям, мужньо долаючи вогняний бар’єр та перешкоди, спричинені сильним задимленням, допоміг запобігти розповсюдженню верхових пожеж на значну площу. В подальшому це дозволило уберегти від пожежі значну територію лісового господарства.