У Черкасах вперше долали мультиспортивну гонку з плавання та бігу на понад 10 кілометрів

25 Серпня 2020 17:40

Уперше в Черкасах відбулася індивідуальна гонка SwimRun Sprint 6700/1300. Формат змагань нестандартний: учасники мали подолати 9 етапів, з яких 5 дистанцій з бігу та 4 дистанції з плавання. Загалом учасники пробігли-пропливли понад 10 кілометрів. Партнером змагань виступило відділення НОК України в Черкаській області.

Учасники стартували з центру Парку «Сосновий бір», бігли до пляжу «Бочка», перепливали на острів, бігли островом і частково водою, знову пливли до Пушкінського пляжу, бігли Долиною Троянд до водної станції, пливли на острів, бігли ним, далі перепливали до пляжу «Бочка» і врешті бігли підйомом до парку.

У результаті напруженої і насиченої гонки перемогу виборов Микола Ярмак, він здолав дистанцію за 1 годину 20 хвилин. Другим фінішував Володимир Кондибей із часом 1 година 22 хвилини. Третє місце здобув Артем Слотін, його час 1 година і майже 25 хвилин.

Sprint 6700/1300 – це мультиспортивна гонка, в якій учасники послідовно долають етапи плавання у відкритій воді і етапи трейлового бігу, які неодноразово чергуються між собою. Особливістю змагань є відсутність транзитних зон; учасники повинні мати при собі все необхідне спорядження від початку і до кінця дистанції.