Українцям варто не до пірамід їздити надихатися, а в Черкаську область, – співачка Ілларія

13 Вересня 2020 19:44

Державний історико-культурний заповідник “Трипільська культура” у Легедзиному на Тальнівщині днями відвідала українська співачка Ілларія з родиною. Ілларія залишилася у захваті від візиту.

facebook.com/trypilska.kultura

facebook.com/illaria.ethno

Моє перше знайомство з трипільською культурою нарешті відбулося завдяки моїм дітям. Соломійка вранці показала мені чудовий пластиліновий мультик “Моя країна – Україна!” за казками Сашка Лірника. Після перегляду серії про легендарне село Легедзине, вирішили загуглити де це і що це, і от вже за годину їхали туди, – написала Ілларія у своєму фейсбуку. – Сказати, що наша родина у захваті – це нічого не сказати! Ми дивилися, слухали та торкалися артефактів, деяким з яких аж 6 тисяч років! Вважаю, що українцям варто не до пірамід їздити надихатися, а в Черкаську область до Державного історико-культурного заповідника “Трипільська культура”.

facebook.com/illaria.ethno

facebook.com/illaria.ethno

Історико-культурний заповідник “Трипільська культура” було створено 2002 року. До його складу ввійшло 11 поселень трипільської культури, розташованих на території Уманського, Тальнівського, Звенигородського районів Черкаської області. Зокрема сюди входять такі поселення-гіганти як “Тальянки”, “Веселий Кут”, “Майданець”, “Доброводи”. Територія заповідника — 20 кв. км.

Дирекція заповідника розташована в с. Легедзине на тальнівщині. Біля неї відтворено трипільське житло в натуральну величину. Між селами Легедзине та Тальянки існувало велике трипільське поселення загальною площею понад 450 га.