У Чемериське на Звенигородщині 10 років не їздить автобус

15 Вересня 2020 16:00

Або пішки до траси 10 кілометрів, або наймати машину. У село Чемериське не 10 років не ходить автобус.

Сільський голова Василь Костенко каже: регулярного транспортного сполучення немає, бо перевізники вважають цей напрямок нерентабельним.

До Звенигородки від Чемериського – 32 км, до обласного центру – 144. 22 учнів возять шкільним автобусом у сусіднє Ризино.

У селі проживає 200 людей. Серед них 76-річна онкохвора пенсіонерка Катерина Панченко. У лікарню чи крамницю в райцентр вона їздить щотижня. Жінку возять односельчани автомобілем. Кожна поїздка обходиться у щонайменше 300 гривень.

Виконувач обов’язків голови Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський пояснює: тендер на маршрут не можуть провести через пандемію коронавірусу. З 25-го жовтня це село приєднають до Водянецької громади. Тоді пошук транспорту ляже на її плечі…

У село Чемериське на Черкащині 10 років не ходить автобус

Або пішки до траси 10 кілометрів, або наймати машину. У село Чемериське на Черкащині 10 років не ходить автобус, розповідає сільський голова Василь Костенко. Каже: регулярного транспортного сполучення немає, бо перевізники вважають цей напрямок нерентабельним. У селі проживає 200 людей. Серед них 76-річна онкохвора пенсіонерка Катерина Панченко. У лікарню чи крамницю в райцентр вона їздить щотижня. Каже, возять односельчани автомобілем. Кожна поїздка обходиться у щонайменше 300 гривень. Виконувач обов’язків голови Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський пояснює: тендер на маршрут не можуть провести через пандемію коронавірусу. З 25-го жовтня це село приєднають до Водянецької громади. Тоді пошук транспорту ляже на її плечі. Як село на Черкащині живе без транспортного сполучення – у сюжеті Суспільне.Черкаси.

Posted by Суспільне Черкаси on Tuesday, 15 September 2020