За посаду першого заступника голови Черкаської ОДА хотіли 200 тисяч доларів

29 Вересня 2020 18:28

Прокурорами Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами шахрайства та присвоєння владних повноважень (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст.190, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 353 КК України).

gp.gov.ua

Досудовим розслідуванням встановлено, що четверо осіб видавали себе за працівників Офісу Президента України, інформують в Офісі Генпрокурора.

Вони орендували офіс по вул. Банкова у Києві, в якому проводили з потерпілими «співбесіди» на посади керівників органів державної влади та державних підприємств. За призначення учасники організованої групи вимагали грошову винагороду. Зокрема, за посаду першого заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації вони намагалися одержати 200 тис доларів США, а за посаду заступника директора ДК «Укроборонпром» – 570 тис доларів США. Під час одержання частини коштів у сумі 250 тис доларів США їх затримано.

gp.gov.ua

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.