У Суботові встановили козацький хрест із цікавою історією

10 Жовтня 2020 21:08
Сьогодні в Суботові на Чигиринщині біля Іллінської церкви було встановлено копію козацького хреста з Микитинської січі. Цей хрест –  єдиний збережений козацький хрест.

facebook.com/m.tomenko

“Пошанували Богдана Хмельницького у славному Суботові. З нагоди 425-річниці з дня народження Гетьмана Богдана Хмельницького та напередодні Покрови виготовили, освятили та встановили копію єдиного збереженого козацького хреста з Микитинської січі поблизу Іллінської церкви в Суботові, що на Чигиринщині. Оригінал хреста зберігається в Нікопольському краєзнавчому музеї, – розповів у своєму фейсбуку лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко. – Ця наша акція – символ єднання України та прояв поваги до історичних столиць держави.
Ініціатива виготовлення та встановлення копії хреста з Микитинської січі, де козали обрали на Гетьмана Богдана Хмельницького, належить колективу Національного заповідника “Хортиця” та її очільнику Максиму Остапенку й була підтримана козацькими організаціями Запоріжжя, Нікополя, Дніпра, Черкас. Підтримала цей проект і наша команда “Рідної країни”.
Подяка за сприяння колективу Національного заповідника “Чигирин”, керівникам Чигиринської ОТГ, Олександру Тищенку, Юрію Зозулі, Миколі Мирзі”.

facebook.com/m.tomenko

facebook.com/m.tomenko