Після перерахунку голосів на округу в Черкасах змінився лідер

2 Червня 2014 13:33
karalmik.com

karalmik.com

Кандидат у депутати Черкаської міськради Нарек Казарян після скарг попередньо перемагає на своєму окрузі № 29 (Черкаси, мікрорайон Митниця).

Нарек Казарян скаржився на порушення на дільницях 711018 та 711019. На останній вже зробили перерахунок і виявили зайві корінці та невідповідність зі списками виборців. Відтак, за його словами, вибори на цій дільниці будуть вважатися такими, де неможливо встановити результати, інформує “Прочерк”.

Після цього Нарек Казарян випереджає свого найближчого опонента Юрія Харламова на близько сто голосів. Остаточні результати на дільниці будуть відомі після перерахунку результатів у ДВК № 711018.

У Черкаській обласній організації Комітету виборців України зазначають, що, як і заявляли раніше, перерахунок голосів на “проблемних” дільницях може мати наслідком зміни результатів виборів в одномандатних мажоритарних виборчих округах.

“На мою думку, саме це і сталося на ВО №29, – зауважує представник КВУ в Черкаській області Алла Юрковська. – Іван Сухарьков (представник партії «Рідне місто», від якої балотувався Юрій Харламов, – ред.) повідомив, що відрив між Харламовим та Казаряном становив лише 20 голосів. Тому, коли було виключено голоси виборців лише по одній дільниці, ця перевага була нівельована. “Вибуття” однієї-двох дільниць не може суттєво вплинути на результати голосування, коли мова йде про відрив у декілька тисяч голосів, але коли рахунок йде на сотні чи навіть десятки, як у випадку з Казаряном-Харламовим, зміна результату є вельми вірогідним наслідком повторного перерахунку чи визнання результатів голосування недійсними.