“Андріївську дачу” скоро будуть продавати

13 Червня 2014 14:46

n_5355f658f2433Комплекс будівель в Черкасах по вул. Менделєєва, 4, відомих у народі як “Андрівська дача” обласна влада готує до продажу. За інформацією наших джерел, документи на об’єкт уже у Фонді держмайна України.

Із долею дачі визначилися на позаминулій сесії обласної ради у квітні. Тоді більшістю голосів було схвалене рішення включити об’єкт до програми приватизації на 2014 рік для подальшої реалізації комплексу будівель шляхом відкритих торгів.

Об’єкт, розташований на 5,5 га землі в Соснівці на берегах Дніпра, належить до спільної власності територіальних громад області. Колишня дача першої особи області Олександра Андреєва, збудована в 50-их роках минулого століття, зазнавала різних спроб трансформувати її під соціальні потреби. Втім, вони виявились неефективними. Тривалий час будинок і прилегла територія не використовувалася, стала занедбана.

Зрештою будівлю передали в оренду і його експлуатація здійснювалася ПП “Гостинний двір”. Кілька років тому умови оренди було переглянуто і договір розірвано. Колишня влада на чолі з екс-губернатором Сергієм Тулубом підприємця у непорядності і неналежному догляді за комплексом будівель. Чиновники запевняли: дачу переобладнають під своєрідні апартаменти для прийому гостей і делегацій. Під час дискусій з приводу долі будівель виникала ідея продажу об’єкту з аукціону. Тоді називалася сума у 40 мільйонів гривень.

Наразі будівля разом з прилеглою територією перебуває на балансі готельного комплексу “Дніпро”, який також є комунальною власністю Черкаської обласної ради. Однак через відсутність коштів на утримання об’єкт приходить в непридатність.

“Рідна Черкащина” запрошує колишніх і майбутніх обласних керівників до обговорення питання продажу “Андріївської дачі”.