На Черкащині платять за голос 400 – 600 гривень

15 Вересня 2014 09:52
zz.te.ua

zz.te.ua

Про масовий підкуп черкащан напередодні виборів до Верховної Ради 26 жовтня повідомив активіст Микола Макуха у своєму фейсбуку.

За словами Макухи, фактично з усіх семи округів обласі надходить інформація про групи людей, які формують піраміди для скупки виборців, орієнтовна цифра за голос – 400-600 грн.

“Хочеться сказати, що то тільки якихось невдах купують, але ж ні, продаються пірамідам (кандидатам) і формують піраміди люди різних статків і соціального статусу. То що ж не так? Хіба не зрозуміло, що підкуп робиться із тих накрадених разом з януковичем мільярдів? Хіба не зрозуміло що крісло депутата купується, аби вернути кошти потрачені на підкуп і ще й заробити разів у 50-70 більше?, – обурюється Макуха. – Що з нами не так? Це ж не хтось там, це роблять люди, які мають такі ж проблеми як і ми, це люди яких ми знаємо, зустрічаємо в магазинах, на роботі, в громадському транспорті… Як завжди, МВС на це не реагує, заведені з минулих виборів кримінальні справи чомусь дуже довго розслідують. Зараз ми з вами зможемо чітко побачити, чи змінилось щось у МВС, СБУ, прокуратурі за нових, мега демократичних очільників”.