У Черкасах усім містом плели маскувальну сітку для захисників Донецького аеропорту (фото)

11 Жовтня 2014 18:49

Сьогодні в центрі Черкас плели маскувальну сітку для української армії в зоні АТО. Акцію зорганізували місцеві волонтерки, які, власне, й створюють такі сітки для бійців. На фронті їх лагідно кличуть “тиловими павучками”.

DSC00642+_новый размерDSC00641_новый размер

“Нам замовили 18 маскувальних сіток для техніки, зокрема, для тягачів і артилерії. Ось ця велика, 5 на 11 метрів, напевно, для тягача. Куди вона “поїде”, не знаємо. Просили з різних частин. Не виключено, що для захисників аеропорту в Донецьку, – розповідає одна з волонтерок, вправно вплітаючи в рибальську сітку порізану на смужки тканину захисних кольорів. –  Тут, у тилу, допомагаємо армії як можемо. Плетемо сітки й молимося, щоб  ще й ця енергія помагала хлопцям на Сході. Якби ж усі, хто сидить зараз удома, знали, що 10 хвилин їхнього часу врятують чиєсь життя…”.

DSC00644+_новый размерDSC00643_новый размер

Охочих плести сітку виявляється чимало. Підходять дорослі й діти. Волонтерки запрошують усіх, хто бажає допомогти армії, приходити за адресою Черкаси, вул. Хмельницького, 52, аби взяти участь у плетінні маскувальних сіток, в’язання теплих шкарпеток, пошиття балаклав та інших речей. Сюди ж можна приносити лікарські засоби (кровоспинні, жарознижувальні, противірусні, протизапальні, антигістамінні), одяг і взуття (теплі речі, термобілизна, гумові чоботи, берці), спеціальне спорядження (рації, дальноміри, прилади нічного бачення), засоби захисту (каски, бронежилети).