Спостерігачі за виборами від ОБСЄ почали роботу на Черкащині

9 Квітня 2014 16:56

indexДовгострокові спостерігачі ОБСЄ Стівен Келлі Янг (США) та Ладіслав Прочазка (Чехія) працюють на Черкащині.

Панове Янг і Прочазка – представники одної із двох груп ОБСЄ, які спостерігають, як проходить виборчий процес на Черкащині.

Вони вже зустрілися з керівниками області та силових структур, а наразі проводять серію зустрічей із представниками ЗМІ, інформує “Прочерк”. Також спостерігачів цікавили оприлюднені ЗМІ обставини вбивства корсунського журналіста і громадського активіста Василя Сергієнка – в контексті можливого впливу цієї події на перебіг виборчого процесу.

Нагадаємо, що місію ОБСЄ в Україні на чолі з Таною де Зулуетою було відкрито на запрошення Міністерства закордонних справ України. До складу місії входить 18 експертів (вони працюють у головному офісі в Києві) і 100 довгострокових спостерігачів, які працюють по всій території України. Крім цього, Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ також запросить 900 короткострокових спостерігачів для відстеження перебігу подій у день голосування.

Це вже десята місія зі спостереження за виборами, яку Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ надіслало до України, починаючи з 1996 року.