Під Уманню знято фільм “Казка про Чорного Козака” (відео)

13 Квітня 2014 10:34
cit.ckipo.edu.ua

cit.ckipo.edu.ua

Уже відзнято і змонтовано 100 хвилин повнометражної художньої стрічки за мотивами твору Сашка Лірника “Казка про Черного козака”. Тепер автори збирають гроші на постпродакшн картини

Фільм знімало творче об’єднання “Народне кіно” у різних областях України, зокрема, й на Черкащині – в Уманському і Тальнівському районах.

За словами режисера-аматора з с.Легедзиного на Тальнівщині Владислава Чабанюка (на фото зліва), у фільмі знімалися непрофесійні актори, а всі, хто допомагав – робили це як волонтери.

“Позаду десятки знімальних днів, сотні волонтерів, які допомагали його знімати: без бюджету, без гонорару, без держпідтримки. Сьогодні ми маємо 100 хвилинний змонтований фільм-казку, де героїзм і романтика козацького часу переплітається з сьогоднішнім днем”, – розповів Чабанюк.

kaniv.net

kaniv.net

Він додав, що зараз творча група збирає гроші на постпродакшн картини, який неможливо зробити безкоштовно.

Події фільму розгортаються в в ХVII ст. в селі Сабадаш під Жашковом. “Козацька вдова Ганна зазначає, що хтось вночі став допомагати їй по господарству. Влаштувавши засідку, вона бачить козака, одягненого в чорне і закохується в нього, але дізнається страшну історію. Козак цей виявився проклятим сотником за те, що заснув на посту і козацьку сотню вирізали татари. І лише один цей козак вижив. Тепер він лише вночі може вийти, щоб допомогти людям. Якщо запізниться до сходу сонця – залишиться там назавжди”, – повідомляється в синопсисі фільму.