Постраждалій у штурмі ОДА дівчині зробили третю операцію

16 Квітня 2014 14:17

ad731503487cde9f640142166d243bd5Ольга Галушко, яка отримала важку черепно-мозкову травму під час штурму Черкаської облдержадміністрації 23 січня, перенесла третю операцію. Дівчині зробили пластику зведення черепа, прикривши титановою пластиною пошкоджене місце.

Із дня на день Ольгу мають виписати з обласної лікарні, де вона зараз перебуває. Про це розповіла мама Наталія Миколаївна.

“Олі зробили третю операцію, лікування йде за планом. Уже готують до виписки. Дочка почуває себе задовільно, працює на комп’ютері, активна. Тільки плутається трохи в словах, швидко заморюється. Сильна. Якщо в перші тижні після травми лікарі давали їй рік-два на реабілітацію, то з такими успіхами, як у неї, відновлення може відбутися набагато швидше”, – сказала Наталія Миколаївна.

За її словами, нині Ользі благодійники пропонують поїхати на подальше лікування й реабілітацію в Польщу. Втім, жінка побоюється, що через слідство у кримінальному провадженні, відкритому обласною прокуратурою за фактом завдання Ользі тяжких тілесних ушкоджень, дівчину не випустять з країни.

0472.ua

0472.ua

“Сьогодні дзвонив слідчий, просив, щоб ми приїхали й підписали документи. Про результати слідства нам нічого не кажуть, пояснюють, що це таємниця, йдуть допити”, – зауважила Наталія Миколаївна.

Тим часом у міліції звітують, що вже допитали 230 працівників ОДА та 160 міліціонерів у пошуках кривдника черкащанки.

Про деталі того вечора 23 січня, коли з 4 поверху будівлі ОДА невідомий скинув Ользі на голову важкий квітковий вазон, дівчина не пам’ятає. Пам’ятає лише, що на акцію протесту, яка переросла у штурм ОДА, йти не збиралася, але її покликали знайомі студенти.

Після виписки з лікарні Ольга житиме в Черкасах. Тут її друзі й колеги. Завдяки благодійним пожертвам коштами на лікування, за словами Наталії Галушко, вони забезпечені.