Бюджет області скоротили на понад 7 мільйонів гривень

18 Квітня 2014 09:25
naub.org.ua

naub.org.ua

Витрати  бюджету Черкаської області скорочено на 7,4 мільйони гривень. Відповідне рішення ухвалили на сесії депутати обласної ради під час внесення змін до головного фінансового документу краю.

Так, на 1,5 млн. грн скоротять управлінські витрати обласної ради, на 300 тис. грн – видатки на проведення загальнообласних заходів ОДА, на 1,2 млн. грн – обсяги фінансування програм будівництва спортивних майданчиків, на 1,7 млн. грн. – програму розвитку інформаційного простору, на 200 тис. грн урізали фінансування розвитку галузі молочного скотарства, на 500 тис. грн – підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Ще 440,5 тис. грн вивільнять за рахунок призупинення фінансування програми виставково-ярмаркової діяльності.
Окрім цього, ухваленим рішенням депутатський корпус зменшив витрати на утримання таких установ як “Центр соціологічних досліджень” у розмірі 222 тисячі гривень. Ще на 1,2 мільйони обранці зменшили фінансування небюджетних закладів фізичної культури і спорту.
Зекономлені кошти, за словами заступник директора департаменту фінансів ОДА Наталії Кравченко, спрямують на соціальну сферу. Зокрема, 3 млн. грн – на придбання витратних матеріалів для проведення гемодіалізу у відділеннях обласної лікарні, 2,9 млн. грн – на поліпшення утримання вихованців інтернатних закладів та притулках для неповнолітніх, 500 тис. грн – на пільгове медичне обслуговування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (у додаткових змінах ці видатки збільшено ще на 250 тисяч).