Православні з Черкас поїдуть у військові частини з виїзними великодніми службами

19 Квітня 2014 14:11

SONY DSCПравославний автомайдан – сьогодні з Черкас у Чонгар Херсонської області виїде невелика делегація на чолі з військовим священиком о.Олександром (на фото). Військовим вони везтимуть і матеріальну підтримку (продукти й кошти, зібрані черкащанами), і духовну. Адже проводитимуть виїзну пасхальні служби прямо у наметах у військових частинах.

“Щоби в оцей пасхальний день не залишити наших воїнів без уваги, то домовилися з військовими частинами, щоб на Великдень служилися там служби. Наш священик отець Олександр буде їхати в складі нашого православного автомайдану у військові частини. Дві військові частини буде відвідано, прослужено там служби і радість пасхальну принесено нашим воїнам, для того, щоб вони не переживали й не боялися, а знали, що за їхньою спиною завжди є підтримка, любов наша й турбота за них”, – зазначив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

SONY DSC“Найголовніше – принести радість воскресіння Христового, щоб люди не думали, що за них забули. Велика радість воскресіння Христового має бути з нашими воїнами там, на передовій. У будь-яку хвилину вони можуть вступити в бій. Багато воїнів висловили бажання причаститися, посповідатися”, – сказав о. Олександр.

Одна служба буде всенощною, у спеціально обладнаному наметі. У другій військовій частині проведуть вранішню літургію. Після цього повернуться до Черкас.