Вибори на Черкащині: реєстрація кандидатів у мери й міські депутати триватиме ще тиждень

23 Квітня 2014 16:20

cvu.ck.ua

cvu.ck.ua

Міські територіальні виборчі комісії розпочали прийом документів для реєстрації кандидатами на посаду міських голів у Черкасах, Каневі, Кам’янці, Христинівці, Катеринополі та в Корсунь-Шевченківському.

Паралельно Черкаська міська ТВК приймає документи від кандидатів у депутати міської ради, дострокові вибори до якої відбудуться в один день із виборами міського голови 25 травня. “Мажоритарників” реєструватимуть пізніше.

“Фактично реєстрація триватиме до 1 травня, – говорить голова Черкаського обласного відділення Комітету виборців України Максим Михлик. – Чого очікувать від виборів мера Черкас? Сподіваюся, що це будуть найбільш чесні вибори за останні роки. Але підготовка бажає кращого – погано підготовлені виборчі комісії, закон міняється, накладаються вибори президента, ми всі знаходимося під інформаціним пресингом через ситацію з російською агресією. Процес підготовки досить нервовий”.
До речі, обласне відділення КВУ розробило інфографіку, яка допоможе розібратися з основними етапами виборів міського голови (на фото).
Станом на 23 квітня відомі два офіційні кандидати на посаду міського голови Черкас – це Анатолій Бондаренко (ВО “Батьківщина”) і Сергій Одарич (Партія вільних демократів). Є перший висуванець по Каневу – місцева “Батьківщина” в кріслі мера хоче бачити Євгена Касіча-Пилипенка.