У Черкасах уже стартував пляжний сезон (фото)

27 Квітня 2014 17:22

Офіційно купальний сезон на пляжах у Черкасах розпочнеться 1 червня. Втім, зваблені по-літньому гарячим сонцем черкащани вже пляжують.

SONY DSCSONY DSC

У неділю на пляжі “Рів’єра” біля Долини Троянд у купальниках і плавках – майже два десятки відпочивальників. Засмагають на сонці, грають у рухливі ігри, в перерві споліскуються у воді. Вона це не прогрілася, тож купаються недовго, пару хвилин. Люди відзначають, що вода досить чиста – в суботу на Дніпрі був повний штиль, а сьогодні вітром віднесло сміття.

SONY DSCХоча стан самого пляжу бажає кращого – пісок брудний, зарослий травою, лежаків нема, а порожні пляшки кинуті  прямо на березі. Радує, що принаймні є сміттєві урни та пофарбовано лавки.

SONY DSCНагадаємо, що міська рада визначила 5 місць для відпочинку: пляж “Соснівський” (прибережна територія від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській); пляж “Пушкінський” (прибережна територія між спусками по вул. Франка та вул. Пушкіна); пляж “Рив’єра” (прибережна територія від підприємства громадського харчування “Рибка” до вул. Розкопної); пляж “Смілянський” (прибережна територія навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра); пляж “Митницький” (прибережна територія від спуску по вул. Богдана Хмельницького до перехрестя вулиць Героїв Дніпра та Сержанта Смирнова). Їх власників (орендарів) зобов’язали до початку купального сезону прибрати територію й обстежити акваторію, на воді встановити буї, а на суші – інформаційні стенди.