Кримський біженець поставить у Черкасах “Сніданок з ворогом”

30 Квітня 2014 13:22
twitter.com

twitter.com

Режисер із Сімферополя Антон Романов, який змушений був покинути Крим через окупацію півострову Росією, осів у Черкасах і взявся за постановку вистави “Сніданок з ворогом” на сцені обласного академічного музично-драматичного театру.

Режисер почав працювати в театрі за контрактом.

“Антон прожив драматичний період свого життя й творчості. Відтинок часу з “Театром на Москальці”, котрий виконував дуже важливу функцію в українському театральному просторі як одна з найяскравіших експериментальних сцен в Сімферополі, Криму, на превеликий жаль, закінчився. Останні вистави цього театру, щоправда, вже з іншою назвою, у постановці Антона супроводжувалися провокаціями з одного боку, з іншого – стоїцизмом глядачів, які приходом у цей театр демонстрували свою українськість і підтримку українського Криму, – розповідає художній керівник театру Сергій Проскурня. – Дебют Антона Романова в Черкасах буде прем’єра 30 травня, відразу після закінчення фестивалю “Сцена людства”, і це буде вистава за абсурдистською комедією Фернандо Аррабаля “Пікнік”. У версії Романова й нашого театру вистава буде називатися “Сніданок з ворогом”. І вже ця назва символізує актуальність цієї теми”.

dramtheatre.com.ua

dramtheatre.com.ua

Аррабаль – один із засновників театру абсурду разом із Беккетом і Іонеско. “Пікнік” – перша п’єса Аррабаля, яка була написана під враженням громадської війни в Іспанії.

“Але це комедія. Як говорив сам Аррабаль – наївна комедія. Ми трохи її переробили.  Будемо сподіватися, що вистава буде актуальною, з гострим гумором”, – каже Романов.

Цікаво, що “Сніданок з ворогом” стала останньою виставою у постановці Романова на сцені театру в Сімферополі.

У 2012 році Романов увійшов до п’ятірки кращих на першому фестивалі молодих українських режисерів у Білій Церкві. Тоді Антон отримав нагороду за “культуру сценічного втілення” у виставі “Очі блакитного пса”.