“Шевченко не витримає третьої реконструкції свого музею”, – Томенко

3 Травня 2014 11:04
karat.ck.ua

karat.ck.ua

Народний депутат України Микола Томенко, коментуючи ініціативи черкаської обласної влади провести відновлення музею Шевченка на Тарасовій горі в Каневі відповідно до проекту архітектора Кричевського, заявив, що вважає цю третю реконструкцію музею злочином.

В ефірі на Черкаській ОДТРК “Рось” парламентар сказав, що не один рік відслідковує “цю сумну історію із зароблянням грошей на Шевченку”.

“Перша реконструкція, яка здійснювалася за часів Ющенка, була, м’яко кажучи, не дуже вдалою і з розкраданням коштів. Друга, Януковича-Тулуба, стала антиукраїнською за змістом і рекордною за розкраданням грошей. Причому, коли я почав критикувати цей проект реконструкції, на Черкащині знайшовся аж один співробітник музею Шевченка, який мене підтримав, а більшість Тулуба в облраді зробила заяву, щоб я не заважав їм розбудовувати Черкащину й реконструйовувати музей”, – пригадав Томенко.

Він упевнений, за сьогоднішніх умов фактичної війни з Росією і нинішнього соціально-економічного стану в країні третя реконструкція музею Шевченка в Каневі – злочин.

“Сьогодні ми можемо дозволити собі змінити експозиції з офісних у стилі російського банку на нормальні музейні в українській автентиці. Це не потребує великих коштів. А також змусити будівельну компанію, яка здійснювала реконструкцію, виконати свої зобов’язання й виправити недоробки з дахом, – зазначив Томенко. – Все решта, тобто серйозні фінансові ін’єкції, будемо робити наступного дня після перемоги у війні з Росією. І після того, як матимемо такий бюджет Черкаської області, що не знатимемо, куди дівати кошти. Шевченко третьої реконструкції свого музею не витримає!”.