Поки в Черкасах думають, у Звенигородці вже підняли проїзд до 4 гривень

5 Травня 2014 15:05
procherk.info

procherk.info

У місті Звенигородка єдиний перевізник вже підняв вартість проїзду для містян з 2,5 гривень до 4 гривень, пише “Прочерк”.

Юрист міськради в коментарі виданню зауважила, що насправді міська влада ще не затверджувала зростання тарифу, а лише дозволила перевізнику, що працює у місті, оприлюднити нові розрахунки в місцевій пресі для обговорення.

“У зв’язку з підвищенням ціни на паливо, у підприємства складне матеріальне становище. Плюс центральна влада заборгувала підприємству за пільгові перевезення, тому перевізник і хоче підняти тариф на проїзд. Однак автотранспортне підприємство поки що не отримало дозволу на підняття тарифу. Воно лише надало документи, які ми вивчатимемо і направлятимемо в антимонопольний комітет”, – зазначила юрист міськради.

Сам перевізник, керівник АТП 17108 Віталій Побережський у коментарі зізнався, що він ще до погодження нового тарифу в міськраді підняв вартість проїзду по місту до 4 гривень.

“Ми вже це зробили, щоб підприємство не опустити на дно. Поки в міськраді це питання вивчатиметься, пройде місяць. А нам вже треба покращувати своє фінансове становище. Колеса немає за що купити, заправитися. У нас тариф 2 гривні 50 копійок діяв ще з 2008 року, коли солярка коштувала 6 гривень! Крім того, влада заборгувала 500 тисяч за пільгові перевезення. Тож нам потрібно вже піднімати вартість проїзду, щоб не збанкрутіти! Можливо, поки в міськраді затвердять усі тарифи, ціни на пальне трохи впадуть, і ми зможемо опустити ціну до 3 гривень 50 копійок за проїзд”, – сказав Побережський.

Натомість голова Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Гладський здивований такою поведінкою звенигородського перевізника.

“Я щойно розмовляв з міським головою Звенигородки. Він пообіцяв розібратися в ситуації. Як пояснив мені міський голова, міськвиконком ухвалив рішення про підняття вартості проїзду в місті, проте міська рада ще не погодила його. Тобто виходить, що перевізник чинить порушення, самовільно піднімаючи вартість проїзд. Він немає права цього робити до рішення міськради. Проте, щоб нам якось вплинути на недобросовісного підприємця, слід мати якісь докази підвищення вартості проїзду в Звенигородці. Це може бути проїзний квиток від обурених пасажирів, абощо. Бо я так розумію, що після суспільного розголосу цієї ситуації, перевізник швиденько повернеться до попередньої ціни квитків в автобусах”, – сказав Олександр Вікторович.

Нагадаємо, черкаські перевізники також раніше заявляли про бажання підняти вартість проїзду в місті до 4 гривень.