У Черкасах створюють батальйон територіальної оборони

5 Травня 2014 13:32

89a245d240acde19e8f28e2d12ee2e7fВідсьогодні, 5 травня, в Черкасах почали створювати батальйон територіальної оборони.

Про це журналістам повідомив голова  обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко після зустрічі із в.о. Президента України Олександром Турчиновим.

“У батальйоні служитимуть чоловіки віком від 19 до 45 років, патріоти, які готові охороняти Черкащину”, – сказав Ткаченко.

Чисельність батальйону складатиме понад 400 осіб. До батальйону входитимуть представники Самооборони, Правого сектору, ГО “Блок-пост”, підприємці, Спілка ветеранів Афганістану, ветерани-правоохоронці, Холодноярське козацтво – 4-та сотня майдану. Батальйон очолюватиме військовий комісар.

За словами керівника області, батальйон фінансуватиметься з державного бюджету, і найближчим часом обласна рада має розглянути це питання державної субвенції і створення самого батальйону.

За словами губернатора, вже є підприємці, які готові фінансувати і допомагати у забезпеченні батальйону. Так, підприємці вже готові були перерахувати понад 2000 тис грн на його забезпечення.

Але, як підкреслив губернатор, створення батальйону тільки розпочалося, тому додатково буде повідомлено рахунок для його фінансування, а також контакти для добровольців.

Джерело: Про все