Учасники Міжнародної регати в Черкасах пройшли 300 кілометрів під парусом

6 Травня 2014 11:37

Традиційно наприкінці квітня – початку травня в Черкасах відбулася Міжнародна регата на розбірних багатокорпусних парусних суднах.

Цього року регата пройшла вдев’яте і минулими вихідними її організатори підбивали підсумки тижневого змагання.

ykgFgImYids

У цифрах регата виглядає так: 36 екіпажів, 120 учасників, наймолодшому – 8 років, найстаршому – 34, більше 300 кілометрів “під парусом” за 7 днів змагань на водяному дзеркалі Кременчуцького водосховища.

“Ми охопили всю Україну, провівши свою імпровізовану акцію “Україна – єднайся!”, адже участь у регаті брали екіпажі з усіх куточків країни. Були учасники навіть із Севастополя! Прикро, та мало, ніж зазвичай, приїхало з Росії – лише один екіпаж із Тюмені. Був учасник із Німеччини, з Франкфурту”, – говорить один із організаторів регати Сергій Кравченко.

DSC08267_новый размер

Учасники змагалися в 6 залікових категоріях, у кожній з яких розігрувався свій Кубок. У підсумку змагань 2 Кубки лишилися в Черкасах, 2 поїхало в Харків, по одному завоювали Донецьк і Київ.

Учасники змагань дякують за допомогу в організації змагань Федерацію парусного туризму в Україні й Черкаський яхт-клуб “Парус”.