На двох ОВК переписують протоколи “на коліні” (відео)

26 Травня 2014 13:06
uapress.info

uapress.info

На ОВК 199 (центр – м. Городище) і 202 (центр – м. Тальне) масово приїздять члени ДВК і починають заповнювати пусті протоколи “на колінах”. На пустих протоколах уже стоять підписи членів комісії і подекуди навіть спостерігачів, інформує “Опора”.
Члени ОВК ніяк не реагують на такі дії. Представники міліції обіцяють: «Зараз розберемся», але потім запитують: «Хто тут переписує?». Проте ніхто їх діям не перешкоджає. На запитання спостерігача, що вони роблять, члени ДВК або не реагують, або відповідають «нічого», або виправдовуються. Номери дільниць теж соромляться називати.

У неофіційних розмовах члени ДВК повідомляють, що їм дали коштів на бензин лише на ОВК і у зворотному напрямку. Проте на повернення на ДВК для уточнення протоколів ресурсів їм не виділили. Тому вони мусять «завбачливо» готувати вже підписані протоколи із незаповненими даними, щоб потім за потреби на місці вписувати уточнені дані.
“Опора” наголошує, що це є грубим порушенням Закону, адже не можливо проконтролювати, які дані можуть бути внесені у пусті підписані протоколи безпосередньо на ОВК без присутності членів комісії і спостерігачів.