Після виборів міліція Черкащини відкрила чотири кримінальних провадження

29 Травня 2014 09:17
uapress.info

uapress.info

Незважаючи на те, що позачергові вибори в Черкаській області пройшли спокійно, випадки порушень виборчого законодавства мали місце, зауважують правоохоронці.

Так, слідчими органів внутрішніх справ області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення чотирьох кримінальних правопорушень.

Зокрема, відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України за фактом підкупу виборців довіреною особою одного із кандидатів у депутати до Черкаської міської ради.
Слідчі дії проводяться по двом кримінальним провадженням, відкритими за розповсюдження неправдивої інформації відносно одного з кандидатів на пост Президента України та кандидата на крісло мера міста Черкаси. Дані кримінальні провадження відкриті за статтею 157 ККУ, а саме перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача.

Також відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 158 ККУ за фактом фальсифікації виборчих документів членами трьох виборчих комісій міста Черкаси. Ці особи, за інформацією довіреної особи одного з кандидатів на посаду  міського голови, видавали виборчі бюлетені з місцевих виборів громадянам, які не зареєстровані і не мали права голосувати на вказаних дільницях.

На даний час по всім кримінальним провадженням проводяться необхідні слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень, притягнення винних осіб до відповідальності та прийняття законних рішень.