Місцеву виконавчу владу на Черкащині треба розглядати як тимчасову, – нардеп

1 Червня 2014 12:12

1375857431_52B6BFC1-8699-4407-ADF3-F1EE831C2135_w640_r1_s_cx0_cy8_cw0Як тимчасову слід розглядати місцеву виконавчу владу в Черкаській області. Про це заявив народний депутат України Микола Томенко в ефірі ТРК ВІККА.

“Дуже багато голів райдержадміністрацій, начальників управлінь обласної адміністрації та й загалом система виконавчої влади на Черкащині з професійної точки зору не витримують жодної критики, – сказав Томенко, відповідаючи на запитання з приводу великої кількості нарікань щодо призначень голів РДА. – Домінування так званого квотного принципу призвело до того, що на деякі відповідальні посади призначено не лише помічників окремих діячів, а й їх колишніх водіїв”.

Водночас Томенко сказав, що йдеться про те, що всі ці призначення здійснені в.о. Президента О. Турчиновим. Новообраний Президент П.Порошенко займатиметься кадровими питаннями після інавгурації 7 червня.

Томенко зауважив, що для нього є очевидним: теперішню систему виконавчої влади слід розглядати як тимчасову, бо Президент і його команда аналізуватимуть усі призначення у відповідності з професійними якостями й очікуваннями людей.

“Можу точно сказати, що надалі призначення здійснюватимуться не за партійними квотами, які сьогодні не сприймаються ні народом, ані Президентом”, – відзначив політик.