Знято перший фільм про героїв-черкащан Небесної сотні (відео)

1 Червня 2014 17:14
nebesnasotnya.in.ua

nebesnasotnya.in.ua

“Громадське ТБ: Черкаси” розпочало серію відеонарисів про героїв української Революції Гідності з Черкащини, які загинули на Майдані.

Перший із них – про Юрія Пасхаліна. Він закінчив школу у м. Сміла. Був вихованцем Школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. В останні роки проживав у Києві. 18 лютого 2014 р. Юрій  був на Майдані, потім пішов додому, але коли почув, що мітингувальників розганяють –  повернувся. Отримав три вогнепальні поранення в спину. В нього лишився семирічний син.

“Ідея назріла у березні. Тоді й почали працювати над стрічками. Всього плануємо випустити 5 фільмів – про кожного з героїв-черкащан. Матеріал уже відзняли, зараз монтуємо, щоб устигнути показати фільми до 20 лютого, коли минатиме 4 місяці від часу тих подій у Києві, – розповідає Олексій Хуторний із “Громадського ТБ: Черкаси”. – Плануємо презентувати цикл нарисів у Черкасах на Соборній площі. Окремо кожен фільм викладатимемо в інтернет”.

На Майдані загинуло четверо черкащан – Юрій Пасхалін зі Сміли, Юрій Паращук з Тального, Максим Горошишин із Грушківки на Кам’янщині, Віталій Смоленський із Фурманівки Уманського району. Віктор Чернець із с. Подібна Маньківського району загинув на блокпосту.