Черкаські вибори: підрозрілі бюлетені виявилися справжніми

4 Червня 2014 11:46
tsn.ua

tsn.ua

Призначена в рамках розслідування кримінального провадження експертиза встановила співпадання з офіційно визначеним зразком бюлетеня. Кримінальне провадження закрито на підставі пункту 2 статті 284 КПК України.

Нагадаємо, що днями до Соснiвського райвідділу міліції звернулась секретар Черкаської міської територіально-виборчої комiсiї та повідомила, що під час перерахунку голосів було виявлено 4 бюлетенi, якi, на думку ТВК, не вiдповiдають зразку.

Дану інформацію було негайно внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 158 Кримінального кодексу України.

В рамках розслідування даного кримінального провадження вилучені бюлетені направили до Науково-дослідного експертно–криміналістичного центру УМВС України в Черкаській області для проведення судово-технічної експертизи. Відповідно до результатів експертизи встановлено співпадання з офіційно визначеним зразком бюлетеня, який використовувався під час проведення виборів, як за способом друку так і якістю нанесення зображення.

Відповідно до результатів експертизи, кримінальне провадження було закрито на підставі пункту 2 статті 284(Встановлення відсутності в діянні складу кримінального правопорушення) Кримінального процесуального кодексу України.