Завод із Жашкова підтримав вояків Черкаського батальйону тероборони

5 Червня 2014 13:45

information_items_553Сьогодні у всіх областях України формуються батальйони територіальної оборони. Їхнє завдання — захист державного кордону та стратегічних об’єктів, забезпечення діяльності органів державної влади, а також боротьба з незаконними бандформуваннями. Дані структурні підрозділи створюються на базі Міністерства оборони, підкоряються Генеральному штабу та головам обласних державних адміністрацій.

Наприкінці травня такий батальйон створили і на Черкащині.  Мільйони українців, у тому числі й представники бізнесу, сьогодні не залишаються байдужими до потреб людей, які стоять на сторожі Батьківщини. Група Компаній “Нові Продукти”, завод якої знаходиться у м. Жашків, також надала солідну підтримку нашим захисникам – батальйону територіальної оборони Черкащини. Попередньо дізнавшись про ключові потреби підрозділу, компанія цілеспрямовано закупила найнеобхідніше на суму більше 240 000 грн, а саме: радіо та технічне обладнання, постіль, матраци, футболки, а також 408 шоломів.
Батальйон територіальної оборони Черкащини був укомплектований відповідно до Закону “Про затвердження наказу Президента України “Про часткову мобілізацію” та наказу Президента “Про затвердження положення про територіальну оборону України”. На сьогодні тут проходять підготовку 400 чоловік у віці від 20 до 55 років – це переважно добровольці. Мобілізовані вивчають свої обов’язки та проходять повну бойову підготовку.