Губернатор сподівається, що колишня Черкаська ТВК “понесе відповідальність”

10 Червня 2014 10:51

SONY DSCГолова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко подякував новому складу Черкаської міської ТВК, яка на наступний день після початку роботи оголосила переможця перегонів на посаду мера Черкас.

“Нарешті Черкаси отримали законного мера. Було очевидно, що вибори відбулись легітимно і без порушень. Проте попередній склад міського тервиборчкому умисно затягував оголошення його результатів”, – цитує Ткаченка прес-служба ОДА на сайті адміністрації.

Обласний очільник сподівається, що за недотримання термінів оголошення виборів попередній склад комісії понесе відповідальність.

Нагадаємо, ввечері 8 червня, Черкаська міська територіальна виборча комісія  оголосила результати виборів міського голови Черкас – згідно із постановою комісії обраним міським головою став Сергій Одарич, який набрав понад 50 тисяч голосів черкасців. Його найближчі конкуренти Анатолій Бондаренко набрав понад 30 тисяч, Микола Булатецький – понад 14 тисяч.

Cлідчими Черкаської області проводиться розслідування у п’яти кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України за фактами порушень, які були виявлені під час проведення позачергових виборів 25 травня. Зокрема, відкрито два кримінальні провадження за фактом підкупу виборців довіреними особами кандидатів. Проводиться розслідування по двом кримінальним провадженням, розпочатими за розповсюдження неправдивої інформації відносно кандидата на пост Президента України та кандидата на крісло мера міста Черкаси. Також відкрито кримінальне провадження за фактом невиконання членами виборчої комісії рішення про початок перерахунку голосів на виборчих дільницях.