У травні в Черкасах виготовили 40 автобусів

11 Червня 2014 11:44
fbc.net.ua

fbc.net.ua

У травні українські автовиробники виготовили 3,755 тис. авто, що свідчить про падіння автовиробництва другий місяць поспіль. Про це повідомляє асоціація “Укравтопром”, йдеться в матеріалі “Першого ділового телеканалу.

Травневий результат продемонстрував майже 20-відсоткове падіння в порівнянні з підсумками попереднього місяця. Негативна динаміка була сформована зниженням випуску легкових автомобілів. Так, легкових автомобілів було вироблено 3,522 тис. шт. або на 20% менше ніж у квітні, а автобусів 53 шт., що більш ніж в 2,5 рази менше попереднього результату.

Лідерську позицію у виробництві комерційних автомобілів зберіг за собою АвтоКрАЗ. У звітному місяці з конвеєра КрАЗу зійшло 95 вантажних автомобілів.Таким чином, Кременчуцький автозавод поліпшив свій попередній результат на 6%. В галузі автобусного виробництва першість дісталася АТ “Черкаський автобус”. У травні в Черкасах було виготовлено 40 автобусів або 75% від загального обсягу виробництва автобусів в цьому місяці.

Всього за період січень-травень українським автопромом вироблено 22599 автотранспортних засобів.У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяги автовиробництва в Україні зросли на 65%.

Що стосується автобусного виробництва, то за п’ять місяців обсяг випуску цього виду транспорту в Україні знизився по результату річної давності на 48% і склав всього 326 од.