Викладачі Уманського педуніверситету захищають свого ректора

11 Червня 2014 17:38
04744.info

04744.info

Викладацький колектив Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини звернувся з листом до Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, в якому називає виключно суб’єктивною та викликаною “відсутністю посади” позицію колишнього декана історичного факультету, котрий не задоволений нинішнім керівництвом вишу.

Автори листа переконують у відсутності згаданих цією людиною проблем у навчальному закладі. Більше того, вони захищають нинішнього ректора Наталію Побірченко, завдяки якій, за словами авторів, університет розвивається, удосконалюється, залишається сучасним “осередком національної освіти і спокою”.

“Ми щиро хочемо довести, що ми – єдиний колектив, і що наш університет, як ніколи, розвивається, працює і бачить перспективи… Це не примус і не прохання адміністрації університету – це продукт внутрішньої мотивації, що спонукає нас висловити власну думку. Ми не знаємо, скільки співробітників університету підтримають і встигнуть підписати цей лист за дві години, але завтра вранці ми надішлемо його вам, пане Міністре. Відрадно, що Ви почули думку однієї людини, віримо, що Ви почуєте й нас усіх”, – йдеться у листі до Міністра освіти.

Цей лист особисто підписали 355 осіб – представників професорсько-викладацького колективу Уманського педуніверситету.

Розслідування про те, хто з київських та черкаських політиків і посадовців розпочав кампанію зі звільнення ректора Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини – у наступних публікаціях на “Рідній Черкащині”.