За добу на Черкащині знайшли 10 снарядів (відео)

18 Червня 2014 14:10

15jpgМинула доба виявилася врожайною на вибухонебезпечні знахідки. У двох районах Черкащини було виявлено 10 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Так, 17 червня у селі  Багва Маньківського району під час підготовки земельної ділянки під будівництво господар знайшов у власному дворі артилерійський снаряд діаметром 122 мм. Чоловік відразу ж повідомив про небезпечну знахідку рятувальників. Згодом сапери виявили поблизу знайденого ще 3 аналогічні снаряди, а  також менший артилерійський снаряд діаметром 76 мм.

Того ж дня поблизу села Поташ того ж Маньківського району грибники у лісовому масиві виявили артилерійський снаряд діаметром 45 мм часів Великої Вітчизняної.

Багато роботи було у саперів і на Золотоніщині, адже тієї ж доби в лісосмузі біля села Вознесенське було виявлено цілий арсенал – чотири різнокаліберні артилерійські снаряди часів ВВВ. На снаряди натрапив місцевий житель, який збирав у лісі хмиз. Про небезпечну знахідку чоловік відразу повідомив чергового по залізничній станції Пальмира. Звіди інформація надійшла до сільського голови, рятувальників та правоохоронців.

Усі місця, де були віднайдені вибухонебезпечні предмети, нині перебувають під охороною. Найближчим часом усі боєприпаси знищать на спеціальному полігоні.