За ініціативи Томенка заборонили ходити на полювання із самострілами

18 Червня 2014 13:40
poltava.pl.ua

poltava.pl.ua

225 народних депутатів ухвалили за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу, проект якого зареєстрували Микола Томенко та Андрій Тягнибок.
Проект спрямований на посилення вимог щодо охорони середовища існування тваринного світу та боротьби з правопорушеннями в цій сфері.

Документ містить пропозиції щодо вдосконалення законодавчого регулювання охорони середовищ існування тваринного світу, боротьби з браконьєрством, збереження територій природно-заповідного фонду, а також щодо приведення законів України до норм міжнародного екологічного права.

Законопроектом також пропонується оголошення органами місцевого самоврядування в травні-червні в місцях масового розмноження та вирощування тваринами потомства так званих «сезонів тиші»; запровадження посиленої охорони середовищ існування тварин в об’єктах природно-заповідного фонду, заборона використання петель, самоловів, самострілів тощо.

Законопроектом передбачені зміни в шести чинних законів України – «Про тваринний світ», «Про мисливське господарство та полювання», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про природно-заповідний фонд України», «Про місцеве самоврядування України», Кодекс України про адміністративні правопорушення. Законом пропонується заборонити використання таких браконьєрських знарядь (які вже заборонені для добування мисливських тварин) як самостріли, самолови, петлі.

Із результатами поіменного голосування можна ознайомитись ТУТ.

Джерело: Прочерк