Як жителі Черкас можуть допомогти переселенцям?

19 Червня 2014 09:41

DSC00385_новый размерУ Черкасах нині перебуває 228 родин, які переселились зі Східних та Південних областей нашої держави. Зокрема, 79 з них – кримчани, решта сімей з Луганського та Донецького регіонів.

Як розповіла директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Скляренко, яка безпосередньо координує роботу щодо переселенців у Черкасах, фактично усі, хто приїжджає до нашого міста з “гарячих точок” у пошуках прихистку, потребують житла, роботи і, звісно, матеріальної допомоги.

“Ці родини фактично позбулись усього, лишивши у себе вдома левову частину речей, меблів, посуду  і т.д. Дехто з переселенців навіть не мають усіх документів. Як, приміром, родина вчителів зі Сходу, з якою днями мала розмову. Ті  мають при собі лиш паспорти. Тоді як решти документів, як-то: трудових книжок забрати не встигли, оскільки школу, де вони працювали до початку воєнних дій, нині окупували бойовики”, – зазначає Тетяна Віталіївна.

За її словами, таким людям потрібно буквально все – від їжі, предметів побуту та гігієни до житла, не кажучи вже про  вирішення більш проблемних питань з точки зору оформлення документів, як-то пошук роботи, влаштування дитини у школу чи дитсадок. Оскільки, приміром, аби стати на біржу праці обов’язково потрібна місцева прописка. Те ж стосується з влаштуванням неповнолітніх у навчальні заклади Черкас.

“Отримати прописку можна Центрі реінтеграції безпритульних м. Черкас. Проте на все це – потрібен час, а доти люди, які фактично перебувають “на валізах”, мають десь жити”, – говорить Тетяна Скляренко. Тому вона звернулася до жителів Черкас з проханням, якщо є можливість, надати тимчасовий прихисток сім’ям-переселенцям.

На сьогодні міська влада Черкас ініціювала збір речей для переселенців, який здійснюється у приміщенні колишньої тютюнової фабрики за адресою: вул. Благовісна, 170, каб. 30, тел. (0472)33-09-00, 32-91-94, 32-91-93.
Грошову допомогу  з позначкою  “ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ”  можна  надіслати на розрахунковий рахунок Черкаського обласного відділення ” Дитячого фонду України”: р/р 26004050100033 в АТ ” Піреус банк МКБ”, МФО 300658, ЕДРПОУ 34608553.

Контактні телефони осіб, відповідальних за роботу з переселенцями з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та східних областей України можна  дізнатись ТУТ.