ЧНУ може очолити кум Ющенка?

20 Червня 2014 12:28
novadoba.com.ua

novadoba.com.ua

Кандидатура “помаранчевого губернатора” Черкащини Олександра Черевка може розглядатися на посаду ректора Черкаського національного університету ім. Хмельницького. Про це  повідомляє видання “Прочерк”, посилаючись на   власні джерела.

Контракт нинішнього ректора вишу Анатолія Кузьмінського спливає 21 червня.
Він протягом 12 років перебування на цій посаді (2000-2005, 2007-2014). Але знову брати участь у конкурсі на заміщення посади ректор Анатолій Іванович не планує.

Після закінчення дії контракту з професором Кузьмінським, за вимогами діючого законодавства, до обрання та затвердження нової кандидатури ректора його обов’язки має виконувати посадова особа, передбачена згідно з положенням про розподіл функціональних обов’язків, затверджених в установленому порядку. Колектив ЧНУ надіслав міністру освіти і науки Сергію Квіту лист з проханням до обрання нового ректора тимчасово призначити виконуючого обов’язки керівника навчального закладу з числа працюючих в університеті і навіть запропонували кандидатури. При цьому, колектив хвилюється, що ректором може стати стороння людина. Лист про ситуацію в університеті надіслали також голові комітету Верховної Ради з питань освіти і науки – Лілії Гріневич, голові Черкаської ОДА – Юрію Ткаченку, голові Черкаської обласної ради – Валентині Коваленко.

Журналісти звернувся за коментарем до самого Олександра Черевка, що керував областю за часів президентства Віктора Ющенка. Проте Черевко відмовився від коментарів: “Поки що немає чого коментувати. Подзвоніть у понеділок. Я тоді вам прокоментую”.

– Але ж з понеділка може організовуватися конкурс на заміщення вакантної посади ректора.

– Ніякого конкурсу не буде в понеділок, тож подзвоніть з початку нового тижня, – зазначив Олександр Черевко.