Кожного другого беруть на роботу “по знайомству”

24 Червня 2014 11:20
fun.management.com.ua

fun.management.com.ua

Інтернет-сайти та особисті зв’язки – головні джерела пошуку нового місця роботи в останні роки. Шукати нове місце доведеться не менше півроку, відвідавши при цьому як мінімум три співбесіди. При цьому 78% респондентів стверджують, що знайти роботу в їх сфері стало значно складніше. Такі дані були отримані в ході опитування, проведеного кадровим порталом hh.ua, – пише “Сегодня”.

Через знайомих або за рекомендацією роботу знайшла майже половина респондентів – 49%. Ще 44% вдало скористалися сайтами з оголошеннями про роботу. А от соціальні мережі і друковані видання не в пошані – перший допоміг тільки 4% пошукачів, другий – 3%.

Останнім часом збільшилася кількість тих, хто вдало використовує особисті зв’язки. Ще рік тому таких респондентів було трохи більше третини – 37%, сьогодні – кожен другий. Особисті зв’язки як джерело пошуку найпопулярніші у банківських працівників, юристів, фахівців сфери послуг.

У цілому про труднощі з пошуком роботи говорять майже всі опитані. Тільки 1% респондентів відзначив, що роботу зараз знайти легше, 21% не помічає ніяких змін, а 78% говорять про те, що тепер потрібно значно більше часу, а на ринку з’являється менше хороших вакансій.