У Каневі вимагають ввести військовий стан на Донеччині й Луганщині (відео)

24 Червня 2014 13:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБлизько двохсот канівців зібралися на площі Шевченка на віче, вимагаючи від Президента України введення військового стану в Донецькій та Луганських областях.

На зборах територіальної громади міста Канева було ухвалено звернення до Президента України та до депутатів Верховної Ради, Черкаської обласної та Канівських міської і районної рад з вимогою зробити усе для негайного введення військового стану на території Донецької та Луганської областей.

“Уже не один місяць українській землі триває відкрита війна, щодня гинуть і калічаться українські військові та цивільні мешканці.  Сьогодні Донбас став другою Чечнею. Тільки за одну ніч з 14 на 15 червня маємо більше 50 вбитих українських військових. Які ще потрібні жертви українського народу, щоб врешті-решт зрозуміти: без рішучих дій, спрямованих на захист України, проблема Донбасу розповзеться всією територією нашої країни? Ми вимагаємо від керівництва держави рішучих дій, спрямованих на знищення ворожих сил, що посягають на цілісність України”, – сказав керівник місцевої ВО “Свобода” Юрій Гамалій.

Під час зборів було проведено збір коштів в підтримку армії.