Козаки розгромили церкву в Черкасах (відео)

25 Червня 2014 13:45

Сьогодні було скоєно погром Храму Покрови Пресвятої Богородиці  Української автокефальної православної церкви в Черкасах, будівля якої знаходиться в приміщенні колишнього кінотеатру “Зірка” на розі Благовісної-Крилова.

Напад був вчинений вночі та тривав до ранку. Працівникам міліції вдалося затримати одного з нападників, ним виявився чоловік 1960 року народження, представник українського козацтва, зазначає видання “Кропива”.

kropyva.ck.ua

kropyva.ck.ua

Наразі в приміщенні храму все розгромлено, деякі матеріальні цінності зникли.

“Сьогодні на початку 10 години зателефонували сусіди і сказали, що тут хтозна що робиться. Ми викликали наряд міліції, поки я приїхав міліція вже затримала одну людину. Виходить що він із самої ночі тут був, можливо іще хтось з ним був, але затримали одного. У нього посвідчення сотника українського козацтва. Збитки поки що порахувати не можемо, але можна констатувати що частину цінностей вкрадено”, – розповів настоятель храму отець Назарій.

Приміщення храму не мало охорони, тому нападника виявили лише зранку. З огляду на результати погрому, очевидно що він діяв не сам.

Отець Назарій звертається до небайдужих з проханням допомогти у відновленні Храму, номер його телефону 067 2843004.