Черкаські туроператори переорієнтовуються з Криму на Чорноморське узбережжя

26 Червня 2014 15:20
uagolos.com

uagolos.com

Після анексії Криму Росією туристичні оператори, які працюють у Черкаській області, змушені переорієнтовуватися на інші напрямки: Чорноморське узбережжя, Азовське море, Болгарію.

“Переорієнтовуємося на Арабатську стрілку на Азові, Залізний порт, Очаків, Затоку (Чорне море), на Болгарію. Крим втратив свою популярність. Якщо в минулому році ми возили три рейси на тиждень у Крим, то сьогодні цього немає, – розповідає Назар Лавріненко з туроператора “Від краю до краю”. – Тому оптимізму щодо вдалого туристичного сезону в нас мало. Люди бояться їхати відпочивати, приміром, в Одесу, бо невідомо що там може статися завтра”.

За словами Лавріненка, охочих сьогодні відпочити в Криму з Черкас – одиниці, порівняно з минулими роками. Лише одна фірма взялася возити цього літа відпочивальників у Крим. А от думку про те, що українці міняють Крим на Карпати, масово їдучи на відпочинок на Західну Україну, він вважає далекою від істини: “Видають бажане за дійсне. Карпати – не заміна Криму”.

“Некримські” напрямки активно розвиває туроператор “Намі”. У розділі на сайті пропонується відпочинок на Чорному морі на території України – пансіонати і бази відпочинку на Херсонщині й Одещині. Активно пропагується Болгарія.

Нагадаємо, що за даними дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, 2% опитаних українців планують відпочивати в Криму.

Тим часом, ЗМІ констатують зрив туристичного сезону-2014 у Криму.