Як отримати компенсацію на житлово-комунальні послуги?

27 Червня 2014 17:00
p-p.com.ua

p-p.com.ua

У зв’язку з підвищенням тарифів в Україні запроваджується компенсація додаткових витрат на їхню оплату згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року № 83, яка набирає чинності з 1 липня 2014 року.

“Як отримати компенсацію на житлово-комунальні послуги? Які документи потрібні для її призначення?”, – запитують черкасці.

Інформацію надає начальник відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Тетяна Обідало.

Obidalo_1Особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні (будинку), звертається до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою, довідками про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, їхні доходи та згодою на обробку наданих даних для отримання компенсації.

На запит органів соціального захисту населення житлово-експлуатаційні організації, житлово-будівельні (житлові) кооперативи, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та підприємства, що надають комунальні послуги, подають у п’ятиденний строк з дня надходження запиту інформацію про середньомісячний розмір плати за фактично спожиті комунальні послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидій, які надавалися відповідно до законодавства) до та після зміни цін і тарифів на комунальні послуги – окремо для опалювального та неопалювального періоду.

Орган соціального захисту населення в десятиденний строк після надходження інформації здійснює розрахунок компенсації і щомісяця перераховує її підприємству-надавачу послуг із зарахуванням на особові рахунки заявника.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.