ДАІ обіцяє штрафувати охочих їздити крайньою лівою смугою

4 Липня 2014 09:47
p-p.com.ua

p-p.com.ua

Державтоінспекція України звернула увагу на водіїв, які рухаються в крайній лівій смузі з мінімальною швидкістю при вільній дорозі.

Претензій до любителів “повзти” в лівій смузі багато – їх звинувачують у створенні незручностей іншим учасникам дорожнього руху, провокації конфліктних ситуацій, корків. До того ж, рухаючись таким чином, водії прямо порушують Правила дорожнього руху, де закріплено, що на дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків , коли виконується випередження, обгін, об’їзд або перед поворотом ліворуч чи розворотом.

Крім цього, водії забувають і про важливе в соціальному аспекті, відзначають в ДАІ.

“У крайній лівій смузі часто рухаються транспортні засоби оперативних і спеціальних служб швидкої допомоги, пожежників, рятувальників, міліції. Хвилина зволікання в русі таких авто може коштувати комусь здоров’я або життя “, – підкреслив начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

У ДАІ звертають увагу, що правило “вільної лівої смуги” – міжнародне, і в європейських країнах за його порушення можна заробити великий штраф. В Україні теж обіцяють карати водіїв за всією суворістю закону, застосовуючи штраф у розмірі 425-510 грн.

Джерело: Фінанси.UA