Черкаський батальйон освятили на Одещині (відео)

7 Липня 2014 16:30
facebook.com

facebook.com

У рамках духовної підтримки Збройних Сил України священики Черкаської єпархії УПЦ КП відвідали місце дислокації Черкаського батальйону територіальної оборони біля м. Котовськ Одеської області. Тут несуть службу 400 бійців.

У поїздці взяв участь митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та обласний військовий капелан прот. Анатолій Лещенко. Воїнам було продемонстровано відео та фотоматеріали з передової АТО, проведено роз’яснювальну бесіду про негативний вплив ідеології “Руского Міра” на розпалювання сепаратизму та залучення українців у терористичну діяльність на Сході України. Воякам роздали дитячі листи і малюнки, було відслужено молебень за Україну, за поранених та загиблих воїнів та освячено бійців і військове розташування, повідомляють у Черкаській єпархії УПЦ КП.

Наразі у Черкасах вирішено сформувати волонтерську координаційну раду “Православна служба тилу”, яка збиратиме інформацію про потреби військових та дії волонтерів Черкащини по їх вирішенню. А також надаватиме цю інформацію для тих, хто бажатиме допомогти нашим Збройним Силам.