Ранкові звички, які змінять ваше життя

13 Липня 2014 08:57

timthumbВставати за будильником, вмиватися холодною водою і слухати біоритми … Що ще потрібно робити, щоб перетворити свій ранок в найкращий час дня?
Ці ранкові корисні звички – запорука гарного настрою протягом усього дня. А ще вони допоможуть добре виглядати, бути здоровою і щасливою.

1. Склянка води натщесерце
Після пробудження фахівці рекомендують випити стакан води, адже за ніч шкіра випаровує багато рідини. Більше користі буде, якщо у воду додати часточку лимона – лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки.

2. Сніданок обов’язковий!
Саме ранкова їжа дає нам заряд і енергію на весь день, тому до неї потрібно ставитися дуже серйозно. Дієтологи радять починати свій день з вівсянки. Вона має антистресовий ефект, тому її особливо рекомендують тим, хто без причин нервує через дрібниці, впадає в нудьгу і довго не може заснути. Чому вівсянка так заспокоює? У ній міститься велика кількість вітамінів групи В, саме вони відповідають за здоров’я нашої нервової системи, а заодно за чисту шкіру і за густоту волосся. Відкриємо вам ще один секрет: зелений чай, яблука й ананаси бадьорять набагато краще за каву і, крім того, містять величезну кількість вітамінів.

3. Для вмивання – прохолодна вода
Прохолодна вода освіжить обличчя, звузить пори і поліпшить кровообіг. Ще один плюс на користь прохолодної води – в ній, на відміну від гарячої, не така сильна концентрація хлору, що, погодьтеся, набагато корисніше для шкіри.

4. Біоритми – наше все!
Наш організм живе за своїми власними, внутрішніми годинами і здатний в різний час доби по-різному сприймати ті чи інші процедури. Наприклад, рано-вранці, навіть якщо ви спите, шкіра вже починає свою роботу: вона активує залози внутрішньої секреції і активно виробляє гормони, які відповідають за захист від негативних факторів навколишнього середовища. О 8 годині ранку наш кровообіг  на піку активності. Шкіра, як губка, вбирає все, з чим стикається, а значить, вона особливо схильна алергії. У цей час забороняється видавлювати прищики і акне. Найкращим помічником для шкіри зараз буде захисний денний крем, що оберігає від втрати вологи і ультрафіолету. А ось антицелюлітні креми краще відкласти до вечора – як правило, ці засоби ще більше стимулюють кровообіг, що може позначитися на судинах. Окремо хотілося б сказати про біг. Якщо ваша мета – схуднути, то бігати рекомендується саме вранці, в інтервалах між 6 і 8 годинами.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

5. Бережіть себе – очищайте шкіру!
Багато хто вважає, що очищати шкіру потрібно тільки ввечері, за ніч вона не встигає забруднитися. Однак це неправильно. Зранку шкіра має свої “забруднення”, пов’язані з тим, що вона дихає, виділяючи жир і вологу, до яких прилипають пил, що знаходиться в приміщенні, волокна з подушки і т.д. Але найбільше наша шкіра страждає від власних виділень – від відмерлих клітин, які роблять колір обличчя тьмяним і викликають передчасне старіння.

6. За дзвінком будильника – встати!
Якщо ви з числа тих, хто обожнює поспати зайві п’ять хвилин і до останнього переводить будильник, запам’ятайте: ваш сон в ці хвилини буде тривожним, неякісним і неефективним. Іншими словами, в такі хвилини ви не відпочиваєте, а потураєте своїй ліні. У підсумку, проспавши, злитеся і починаєте день з агресії. Вставати з будильником – це така ж звичка, яку необхідно розвивати: лягайте спати і заводите будильник завжди на один і той же час. Тоді ви навчитеся вставати рано і швидко.

Джерело: foka.com.ua